Vitamina C pentru piele

Vitamina C și rolul său în îngrijirea pielii

Vitamina C este ingredientul minune la care apelăm atunci când ne simțim organismal slăbit și vrem să ne ajutăm sistemul imunitar. Dar, pe lângă beneficiile sale pentru organism, acest ingredient este fabulos şi pentru piele.

Beneficii


Atunci când vorbim despre beneficiile vitminei C pentru ten, ne gândim la corectarea petetelor pigmentare și la protejarea tenului de radiații UV. Folosită constant, acest produs oferă tenului un plus de luminozitate și stimulează producția natural de collagen. Se poate spune, deci, că vitamina C este un important element care previne îmbătrânirea tenului. Până la urmă, ne sperie pe noi femeile.
Tocmai din aceste motive, este folosita din ce in ce mai des in tratamentele de infrumusetare si mai ales în produsele cosmetice. Dacă încă nu foloseşti un produs pe bază de vitamina C, probabil vei dori să o incluzi în rutina ta de îngrijire. Cu siguranță vei avea un aspect cât mai luminos al pielii.

Vitamina C în produsele cosmetice
Vitamina C în cosmetice
Vitamina C în cosmetice


Atenție însă, vitamina C pe care o o folosim de obicei sub formă de capsule care se înghit, nu poate fi folosită și pentru ten. Nu toate formele sale penetrează pielea, fiindcă au dimensiune moleculară prea mare. Asta înseamnă că nu poţi pur şi simplu că pisezi o capsulă de vitamină şi să o pui pe ten sau să o combini cu crema ta obişnuită. Pentru ca pielea să poată asimila vitamina C din exterior, aceasta trebuie să aibă o formulă potrivită. În produsele cosmetic, Vitamina C se găsește sub forma de: L-ascorbic acid, sodium ascorbyl, phosphatem ascorbyl palmitate sau retinyl ascorbate.


Dermatologii ne recomandă să aplicăm cremele cu vitaminaC dimineaţa, asta pentru că aceasta luptă împotriva îmbătrânirii cauzate de radiaţiile UV. Însă acestea au rol complementar, de îngrijire. Asta înseamnă că, nu înlocuiește crema cu protecție UV, mai ales în plină vară.

Pe lângă capsulele sau fiolele destinate exclusiv uzului cosmetic, produsul cu cea mai mare concentrație este serumul. De obicei are o textură foarte lejeră, chiar lichidă şi se absoarbe rapid în piele. Deci este destul de simplu să-l introduci în rutina de îngrijire, fie că-l aplici seara sau dimineaţa.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să ne dai un like și pe Facebook.

De ce folosim Extractul de melc în produsele cosmetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
[]