tratament anti-age cu venin de albine

Veninul de albine în tratamente anti-age. Beneficii pe termen lung

Veninul de albine are numeroase beneficii pentru noi, oamenii, în special în medicină. Însă oamenii de știință găsesc tot mai multe întrebuințări ale acestuia, inclusiv sub formă de ingredient cosmetic în compoziția cremelor antirid.

Ce este veninu de albine?

Veninul de albine este un complex unic ce conține peste 18 compuși biologici activi. În prezent, acesta este folosit ca ingredient de bază în extracte, suplimente alimentare, creme sau serumuri. Dar poate fi administrat şi injectabil, doar în centrele specializate. Conține o varietate de peptide precum melitina, apamina, adolapina, peptida MCD, si nonpeptide. Melitina, componenta principală a veninului de albin, este un puternic antiinflamator.
Veninul de albine mai este alcătuit și din enzime, zaharuri, minerale şi aminoacizi. Aceste elemente pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și scade riscul unor boli.

Această substanță este extrasă din specia de albine Apis mellifera. Pentru acest procedeu, albinele nu sunt vătămate. Se aplică o stimulare electrică de joasă tensiune, cu ajutorul unui cadru de colectare, a unor electrozi de sârmă prin care trece curent electric de joasa tensiune și o plăcuță de sticlă. Aceste cadre sunt instalate in stupi, iar albinele care ajung in contact cu ele primesc un mic stimul electric. Acest stimul face ca albina sa ințepe sticla, eliberand veninul, dar fara a pierde acul (care cauzează moartea albinei).
Odata ce procesul de colectare a luat sfarsit, veninul de albine se usuca pe sticlă. Apoi, întregul cadrul este dus intr-un laborator, unde se face recoltarea veninului. Despre această metodă, găsiți mai multe detalii în acest filmuleț.

Veninul de albine în domeniul cosmetic
produse cosmetice cu venin de albine

Veninul de albine este util și ca ingredient cosmetic, aplicat pentru regenerarea pielii si pentru tratarea unorafectiunii ale epidermei. Un studiu publicat in Coreea de Sud arată că tratamentele cu ser ce conține venin de albine au imbunătățit aspectul tenului prin diminuarea și estomparea ridurilor.
De asemenea, persoanele care au avut probleme cu acneea spun că au avut parte de rezultate benefice în urma tratamentului cu venin de albine. Explicația este faptul că acesta are proprietăți antibacteriene și distruge bacteria care cauzează acneea – Propionibacterium acnes.


Folosit în tratamentele și în produsele cosmetice, veninul stimulează mușchii faciali, circulația la nivelul feței și producția de colagen. Asfel, are efect de lifting pentru piele și mușchi. Acest ingredient-minune are și capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire celulară. Practic, veninul de albine încetinește îmbătrânirea pielii indiferent de vârstă, indiferent de tipul pielii, indiferent de diete ori stil de viata.
Aceste cosmeticele pe baza de venin de albine au, însă, o acțiune limitată. Rolul lor este să asigure o îngrijire completă și în profunzimea straturilor epidermei, dar susținută în timp, iar efectele sunt vizibile dupa câteva utilizări.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să ne dai un like și pe Facebook.

Care sunt mineralele importante pentru piele
Care este cel mai potrivit produs dezinfectant pentru mâini, împotriva virușilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
[]