Masti cosmetice cu argila

Mastile cosmetice cu argila. Alege in functie de tipul de ten

Mastile cosmetice cu argila au in alcatuirea lor diferite minerale si fiecare tip de argilă are efecte diferite asupra pielii. Mastile cosmetice cu argila au in alcatuirea lor diferite minerale si fiecare tip de argilă are efecte diferite asupra pielii. are capacitatea de a absorbi toxinele din piele, insă are și alte proprietăți.

Mastile cosmetice cu argila utilizate frecvent

Masca cu argila alba


Cea mai populară este argila albă. Din punct de vedere medical, aceasta se folosește pentru a remineraliza organismal extenuate sau anemic. Însă în cosmetică, argila alba este folosită în special măștile pentru îngrijirea facială.
Deoarece are proprietăți antibacteriene si exfoliante, argila albă este excelentă pentru a detoxifia tenul sufocat și cu porii înfundați. Astfel, favorizează regenerarea celulelor epidermei. Este recomandată tuturor tipurilor de ten.

Masca hidratantă calmantă cu argilă albă
Masca hidratantă calmantă cu argilă albă

Propunerea noastră: Masca hidratantă calmantă cu argilă albă Retinol Complex. Este potrivită și recomandată chiar și pentru tenul sensibil, deoarece atenuează roșeața și semnele de iritare ale pielii. Pe lângă argila albă, această mască are la bază o combinație de bisabolol și acid gliciretic, care hidratează și calmează tenul sensibil sau uscat.

Masca cu argila verde

Argila verde are un conținut bogat în minerale precum oxizi alcalini de fier, magneziu sau aluminiu. Aceste minerale provin mai ales din resturi biologice ce se descompun, cum ar fi algele sau ierburile de mare. Din punct de vedere medical, este folosită pentru remedierea unor afecțiuni de tipul artero-sclerozei. În domeniul frumuseții, aceasta este tot mai folosită datorită proprietăților sale antiseptic dar și cicatrizante.
Măștile faciale cu argilă verde sunt foarte eficiente în tratarea tenului acneic deoarece are o capacitate mare de a absorbi atât sebumul cât și toxinele. Acest tip de mască are o acțiune tonică și revitalizantă și este recomandată în special pentru tratarea tenului cu tendință de îngrășare, cu puncta negre și cu inflamații vizibile.

Mască purificatoare tonifiantă cu argilă verde
Mască purificatoare tonifiantă cu argilă verde

Recomandarea noastră: Masca purificatoare tonifiantă cu argilă verde Retinol Complex, dedicată în special tenului gras, care se confruntă cu acnee sau pori măriți și înfundați constant. Acest produs conține o combinație de extracte de nalbă, castravete, argilă verde și ulei esențial de eucalipt care purifică, curăță în profunzime și absorb excesul de sebum. Se recomandă aplicarea săptămânală pentru rezultatele dorite.

Masca cu argila rosie

Argila roșie se găsește în special în zonele tropicale, cu sol cărămiziu-rășiatic. Contine peste 70 de minerale si are numeroase proprietăți antibacteriene. Pe lângă componentul de bază, silicatul de aluminiu, care este un compus complex, argila roșie mai contine si fier, magneziu, cupru si potasiu. Datorită acestor minerale, accelereaza procesul de regenerare celulară și vindecarea cictric de pe piele.
Folosită în măștile cosmetice, argila rosie îmbunătățeste aspectul pielii uscate, sensibile sau care are capilare vizibile. Deși capacitatea sa de detoxifiere este mult mai mica decât ce a argilei verde, și aceasta normalizează glandele sebacee și ajută la purificarea porilor înfundați. Poate fi folosită de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile tenului.

Mască tonifiantă energizantă cu argilă roșie
Mască tonifiantă energizantă cu argilă roșie

Recomandarea noastră: Masca tonifiantă energizantă cu argilă roșie Retinol Complex. Această mască este recomandată tenului sensibil, oboist sau tern. Produsul conține o asociere de magneziu, potasiu și fier care remineralizează pielea, o repară și o tonifică. Argila roșie purifică și detoxifică în profunzime, rezultatul fiind o piele care strălucește.
Această combinație de minerale reface echilibrul pielii.

Alte tipuri de argilă:

Argila albastră are la bază diferite săruri minerale precum fosfatul de fier, magneziu, calciu sau potasiu. Studiile arată că această argilă are proprietăți terapeutice și elimină substanțele dăunătoare din organism, favorizând formarea celulelor sănătoase. Folosită în măștile cosmetic, argila albastră reduce aspectul ridurilor, trateaza acneea si cosurile si estompeaza pistruii.
Argila galbenă este mai puțin cunoscută sau folosită în cosmetică, însă aceasta imbunatateste aspectul tenului lipsit de vitalitate si obosit.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să ne dai un like și pe Facebook.

Retinolul. Rolul său în cosmetică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
[]