lapte demachiant sau apa micelara

Lapte demachiant sau apa micelara?

Când vine vorba de frumusețea tenului și de demachiere, principala dilemă a femeilor este ce produs să aleagă. Lapte demachiant sau apa micelara?

Demachierea tenului este o etapă extrem de important pentru îngrijirea tenului. Indiferent dacă folosești sau nu machiaj, tenul are nevoie să fie curățat de impuritățile care se adună peste zi pe ten. Spre deosebire de restul corpului, pielea din zona feței este mai sensibilă și are nevoi speciale. Din acest motiv, nu este cea mai indicate spălarea cu un săbun obișnuit. În funcție de nevoile tenului tău, pentru a elimina impuritățile, cele mai indicate produse sunt laptele demachiant și apa micelară.

Laptele demachiant
lapte demachiant
lapte demachiant

Laptele demachiant este, probabil, cel mai cunoscut și utilizat produs pentru demachiere. Aspectul și consistența sunt asemănătoare cu cea a unei creme, dar puțin mai fluidă. Laptele demachiant înmoaie tenul, deschide porii și permite înlăturarea rapidă a machiajului și impurităților. Acest produs ar trebui să se simtă lejer pe piele și nu irită.
Principalul avantaj al laptelui demachiant este că elimină efficient chiar și straturile mai consistente de fond de ten și de produse de make-up. Însă, demachiantul clasic șterge murdăria de pe ten fără a o absorbi. Din acest motiv este necesară o loțiunine tonică (toner) pentru a regla PH-ul pielii dar și pentru închiderea porilor și revigorarea feței. Este necesară clătirea feței după folosirea demachiantului atunci când dorim să aplicăm o cremă după.

Apa micelara
apa micelara
apa micelara

Spre deosebire de laptele demachiant, apa micelară are o consistență lichidă, foarte asemănătoare cu cea a apei, exact cum îî spune și numele. Acest produs are la bază mici structuri moleculare cu formă sferică, denumite micele. Deși sunt molecule de ulei suspendate în apă, acest produs nu este uleios.
Principala caracteristică a apei micelare este că îndepărtează perfect impuritățile, lăsând tenul ușor. Se potrivește perfect tenurilor sensibile și poate fi folosit chiar și în zona ochilor, deoarece nu lasă o senzație de usturime. Apa micelară acționează atât ca demachiant cât și ca toner. Deci nu necesită clătire.
Dar, desi este cea mai rapidă și comodă metodă de demachiere, apa micelară nu poate îndepărta un machiaj mai consistent, așa cum este cel professional. În această situație ar fi necesară folosirea unui lapte demachiant în primă fază, iar apa micelară va definitiva procedura de demachiere.

Indiferent de produsul pe care îl vei alege, lapte demachiant sau apa micelera, nu uita că demachierea înainte de culcare este obligatorie. Ajută pielea să se refacă peste noapte, pentru ca tu să-ți începi ziua cu o față luminoasă și odihnită. Aici găsești ghidul complet al produselor pentru demacheire de la Retinol Complex.

Nu uita să ne dai un like și pe Facebook dacă ți-a plăcut acest articol.

Cum sa fii frumoasa si la menopauza
Retinolul. Rolul său în cosmetică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
[]