diferența dintre cosmetice și dermato-cosmetice

Care este diferența dintre cosmetice și dermato-cosmetice?

Scopul lor principal al dermato-cosmeticelor nu este acela de a infumuseța, ci de a trata diversele dezechilibre ale pielii. Principala diferență dintre cosmetice și dermato-cosmetice este cea că, e lângă beneficiile cosmetice, dermato-cosmeticele au și proprietati medicale.

Ce găsim în magazine?

Statisticile spun că o femeie folosește în medie cam 8 produse cosmetice zilnic, pentru igienă, întreținere și hidratare și pentru înfrumusețare. Cu siguranță, fiecare dintre noi are în trusa sa măcar o cremă pentru ten.
Aceste produse cosmetice pot fi cumparate din orice magazin si se adreseaza ingrijirii tenului sau a pielii care nu au nevoie de un tratament aparte. De cele mai multe ori sunt de larg consum. Au prețuri relativ mici și contin parfum, conservanti, alcool, uneori parabeni si ingrediente pe care le pronuntam cu greu. Acestea care pot provoca alergii si care pot accentua unele probleme ale tenului.
Dar tu iți dorești un produs care să rezolve o anumită problemă, nu care să cauzeze altele mai grave, nu-i așa?

Alergiile tot mai numeroase si problemele dermatologice din ultima vreme au început să ridice mari semne de întrebare în rândul consumatorilor îngrijorați de calitatea produselor ce se găsesc pe piață.

Există alternativă?

Speranța nu este în totalitate pierdută, deoarece, din fericire există o alternativă. O categorie aparte de produse cosmetice ce au in compozitie substante active, sigure, ideale pentru piele. Dermato-cosmeticele.
Compoziția acestora este mult diferită față de cea a cosmeticelor obișnuite, iar scopul lor principal nu este acela de a infumuseța, ci de a trata diversele dezechilibre ale pielii. Pe lângă beneficiile cosmetice, acestea au și proprietati medicale.
Pielea este un organ viu, cu o structură complexă. Este compusă din patru regiuni suprapuse dinspre suprafaţă spre profunzime: epidermul, joncţiunea, dermo-epidermică, dermul şi hipodermul. Fiecare dintre aceste regiuni are rolul ei în desfășurarea proceselor pielii și din acest motiv, majoritatea produselor dermato-cosmetice vor menționa la caracteristici că „acționează în profunzime”.

Timpul necesar reînnoirii epidermului este de 26-38 de zile, așadar, nici un produs cosmetic nu trebuie să garanteze rezultate obținute peste noapte.
Dermatocosmeticele sunt ideale pentru tratarea principalelor afecțiuni cutanate ale momentului, responsabile in principal de aspectul imbatranit al tenului. Practic, acestea sunt mai mult decat simple creme hidratante sau antirid.
Așadar, dermato-cosmeticele nu se adresează efectului, ci cauzei problemelor dermatologice. Medicii dermatologi recomandă acele cosmetice care nu au în compoziția lor substanțe care pot genera alergii – parfumuri, coloranti si conservanti.
Ideale sunt cremele de curățare, care îndepărtează excesul de sebum si impuritățile, cu acțiune exfoliantă, care ajută la deblocarea porilor obturați șicel(uniformizee care matifiază tenul. Pe toclângă aceste proprietăți de tratare, dermato-cosmeticele trebuie să stimuleze regenerarea celulară.

Cum alegem produsul?

Un amănunt de care nu prea ținem cont în alegerea produselor de îngrijire pentru ten este modalitatea de selecție. Îl alegem dintr-un supermarket sau dintr-un magazin destinat produselor cosmetice de larg consum, unde sunt expuse zeci de brand-uri. De obicei îl alegem pe cel pe care l-am văzut, cel mai probabil, într-o reclamă TV. Aceste produse nu sunt destinate tratării cauzelor, ci doar mascării. Produsele dermato-cosmetice sunt fabricate în laboratoare dermatologice. De obicei sunt testate în cadrul unor studii clinice. Comercializarea lor se face în farmacii sau în magazine de specialitate, unde beneficiezi de asistență.

Diferența de preț dintre dermato-cosmetice și cosmeticele obișnuite este destul de mare, însă, pe termen lung, această diferență se va reflecta în aspectul și sănătatea tenului tău.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și prietenilor tăi. Ne găsești oricând și pe Facebook.

Crema de zi si crema de noapte. Care sunt diferențele?
Harta chipului: ce zic semnele de pe ten despre sănătatea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
[]