extractul de melc folosit in cosmetica

De ce folosim Extractul de melc în produsele cosmetice

Extractul de melc un ingredient-cheie folosit incă din vremea grecilor antici pentru vindecarea diferitelor complicații apărute la nivelul pielii. De-a lungul timpului și alte popoare au observat că această substanță are proprietăți regeneratoare pentru piele.

Primii care au introdus extractul de melc ca ingredient de bază în creme au fost chilienii. Apoi au fost răspândite și în Europa. În prezent, acesta este unul din cele mai folosite produse pentru înfrumusuțare și pentru combaterea ridurilor.

Ce este extractul de melc?

Extractul de melc se obține din mucusul secretat de anumite specii de melc. Acest mucus le permite să se deplaseze pe suprafețe abrazive sau ascuțite, fără probleme. Crescătorii de melci au observat că acest mucus repară extrem de rapid micile leziuni ce pot aparea mai ales la nivelul cochiliei. Totodată, ei au mai remarcat și că după manevrarea melcilor fără mănuși, pielea ușor scorțoasă de pe mână devine mult mai netedă. Zgârieturile se vindecă mult mai rapid, iar cicatricile se estompeaza și dispar într-un timp foarte scurt.
Inițialal, acest ingredient a fost utilizat cu foarte mare succes in tratarea arsurilor, rezultatele fiind consemnate de diverse studii.

Beneficii pentru piele

Ingredientul ce ajută melcii să își regenereze cochilia în momentul în care aceasta este spartă se alantoină. Aceasta este de fapt o enzimă și acșionează ca puternic stimulent pentru regenerarea pielii: vindecă iritațiile și consolidează structura celulară. Acidul glycolic conținut de acest mucus stimulează producția de noi celule, sănătoase și favorizează absorbția altor substanțe nutritive.

Pe lână faptul că vindecă leziunile de la nivelul pielii, cercetătorii au descoperit că acest mucus secretat de corpul melcului mai conține și alte ingrediente. Cocktailul de vitamine A, C si E hrănesc și protejează pielea, având și un puternic efect anti-inflamator și anti-oxidant. Colagenul si elastina îmbunătățesc aspectul și elasticitatea țesuturi.

 mucusul secretat de melc
Sursă foto: nationalgeographic.com

Extractul de melc folosit în cosmetică

În domeniul cosmeticii, acest ingredient natural stă la baza multor creme și serumuri pentru îngrijirea pielii mature, uscate sau cu pete pigmentare. Astfel, încetinește procesul de îmbătrânire al pielii, etapă pe care noi, femeile, încercăm să o amânâm cât mai mult timp.

Cu siguranță îți faci griji pentru viața micuțelor vietăți, însă, din fericire acestea nu fac sacrificiul suprem de dragul frumuseții noastre. Melcii nu au de suferit în cadrul procesele de recoltare. Procedeul de extracție presupune ca melcii să se deplaseze pe o plasă întinsă, într-o cameră întunecată, și să elimine substanța necesară preparării produselor cosmetice. Extractul este ulterior colectat si pasteurizat.

Extractul de melc folosit în cosmetică
Extractul de melc folosit în cosmetică

Beneficii complete:

Păstrează pielea sănătoasă și îmbunătățește funcțiile celulare, datorită substanțelor antioxidante.
Accelerează regenerarea țesuturilor lezate si vindecarea rănilor, dar și previne și tratează vergeturile și cicatricile cauzate de acnee. De asemenea, este un remediu activ impotriva acneei.
Previne îmbătrânirea prematură a pielii și aparitia ridurilor, deschide porii înfundați și crește elasticitatea țesuturilor.
Previne infectiile tenului si cele ale scalpului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să ne dai un like și pe Facebook.

Retinolul. Rolul său în cosmetică
Vitamina C și rolul său în îngrijirea pielii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Navigation
Close

Cosul meu

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Datele dvs. personale vor fi utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența pe acest site, pentru a gestiona accesul la contul dvs. și în alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Already got an account?

Categorii

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.
[]