Tratament blând pentru părul uscat și rebel. Șamponul profesional pentru păr uscat și casant de la Keratin Complex

Există oare părul perfect?

Care să fie adevărata poveste a oii negre și cum de s-a rătăcit aceasta printre oile albe, nu știu. Ce știu însă este că nu-i greșit să fii nici oaia albă, nici oaia neagră. Fiecare, în mediul natural, este exact cum trebuie să fie. 

Perfecțiunea nu există, iar asta este cu mult mai fascinant. Imperfecțiunea aduce după sine dinamică și multe provocări. 

Încă de mici învățăm că există bine sau rău, personaj  negativ sau personaj pozitiv, prințese și căpcăuni, cavaleri și balauri și că nu pot conviețui, că trebuie neapărat ca unii să-i elimine pe ceilalți. Nimeni nu a scris însă povestea și din perspectiva balaurului sau a căpcăunului. 

Metafora antitezei dintre aceste două tipuri de personaje nu este întâmplătoare, căci, deși la alt nivel, situația este contemporană. Actuală. 

Într-o recentă conversație cu un „el”, acesta mi-a mărturisit că într-adevăr, noi femeile, suntem greu de înțeles. De ce? Suntem mult prea des nemulțumite de mici aspecte ce țin de înfățișare. De multe ori, această nemulțumire este neîntemeiată, în opinia lui. Pe lângă asta, râvnim mereu, deși nu recunoaștem, la ceva ce au celelalte. 

Adevărat. Eu sunt una dintre multe altele nemulțumite purtătoare de păr creț, dificil de strunit. Mi l-am chinuit ani întregi cu placa, dorindu-mi acel aspect mătăsos, perfect drept. Inutil însă. Pe de altă parte, însă, majoritatea femeilor cu părul drept consideră că buclele sunt un adevărat dar al naturii. 

Atunci de ce femeile cu părul creț se plâng de caracterul indisciplinat și rebel și viseaza sa il aiba drept? Competiția este imaginără și nu există un câștigător. Nu există prințesă sau căpcăun. 

Așa cum avem ADN, pigment al pielii sau culoarea ochilor diferite de la o persoană la alta, la fel avem și forme diferite ale firului de păr.  

Învață să-ți întelegi părul

Aspectul părului depinde de forma foliculului pilos. Părul crescut din acest tip de folicul este ondulat, și de aceea are o structură mai poroasă. Cuticula de cheratină, component natural al firului de păr, se distribuie inegal pe exterior, lăsându-l neprotejat. Din acest motiv, firul de păr este în general uscat și „rebel”. 

Însă nu doar părul creț poate fi rebel, uscat și casant. Vara, din cauza soarelui sau iarna, din cauza frigului și a vântului, ori poate din cauza excesului de produse pentru stilizare (cosmetice sau termice), chiar și părul perfect drept poate fi afectat. Care sunt primele simptome ale unui păr uscat? Aspect tern, electrizat, fir de păr subțire, care se rupe foarte ușor  și despicat la vârfuri. 

Înainte de a-ți chinui părul, învață să-l înțelegi și să-l tratezi așa cum și-ar trata o mamă copilul răzvrătit în supermarket. Blând. Fără abuzuri de natură chimică sau termică.

O etapă importantă în tot acest proces de îmblânzire este menținerea unui nivel optim de hidratare. Folosește un șampon de calitate, care să includă în componența sa și ingrediente naturale, care să calmeze structura părului, dar si stabilizatori pentru a proteja părul de electrizare. 

Un șampon ideal pentru păr uscat trebuie să conțină uleiuri naturale cu o capacitate mare de hidratare pe termen lung și în profunzime, așa cum este o îmbrățișare caldă și sinceră. 

Un astfel de produs este Șamponul nutritiv pentru păr uscat și casant  Keratin Complex, care conține un complex de ingrediente hidratante special concepute pentru părul deteriorat în profunzime. Uleiul de cocos, uleiul de migdale dulci si cel de argan tratează cu blândețe, hidratează și lasă părul moale, îl hrănesc de la rădăcină până la vâfuri, fără a-l încărca. 

Așa cum câteva vorbe bune la momentul potrivit pot învigora o persoană tristă, șamponul special pentru păr uscat din gama Keratin Complex întărește cuticula naturală a firlui de păr, devenind mult mai rezistent. 

 

 

 

Lasa un comentariu

Te rugam sa tii cont de faptul ca vom verifica toate comentariile inainte de a le face publice.