Diferențele dintre cosmetice și dermato-cosmetice. Tu le știai?

Produsele cosmetice de larg consum pot provoca alergii

Statisticile spun că o femeie folosește în medie cam 8 produse cosmetice zilnic, pentru igienă, întreținere și hidratare și pentru înfrumusețare. Cu siguranță, fiecare dintre noi are în trusa sa măcar o cremă pentru ten. 

   Aceste produse cosmetice pot fi cumparate din orice magazin și se adresează ingrijirii tenului sau a pielii care nu au nevoie de un tratament aparte. De cele mai multe ori sunt de larg consum, la prețuri relativ mici și conțin parfum, conservanți, alcool, parabeni și ingrediente pe care le pronunțăm cu greu, care pot provoca alergii si care pot accentua unele probleme ale tenului.
   Dar tu iți dorești un produs care să rezolve o anumită problemă, nu care să cauzeze altele mai grave, nu-i așa?
   Alergiile tot mai numeroase si problemele dermatologice din ultima vreme au început să ridice mari semne de întrebare în rândul consumatorilor îngrijorați de calitatea produselor ce se găsesc pe piață.

Există alternativă?

   Speranța nu este în totalitate pierdută, deoarece, din fericire, există o alternativă. O categorie aparte de produse cosmetice ce au in compozitie substante active, sigure, ideale pentru piele. Dermato-cosmeticele.

  Compoziția acestora este mult diferită față de cea a cosmeticelor obișnuite, iar scopul lor principal nu este acela de a infumuseța, ci de a trata diversele dezechilibre ale pielii. Pe lângă beneficiile cosmetice, acestea au și proprietati medicale.

   Pielea este un organ viu, cu o structură complexă. Este compusă din patru regiuni suprapuse dinspre suprafaţă spre profunzime: epidermul, joncţiunea, dermo-epidermică, dermul şi hipodermul. Fiecare dintre aceste regiuni are rolul ei în desfășurarea proceselor pielii și din acest motiv, majoritatea produselor dermato-cosmetice vor menționa la caracteristici că „acționează în profunzime”.
Timpul necesar reînnoirii epidermului este de 26-38 de zile, așadar, nici un produs cosmetic nu trebuie să rezultate obținute peste noapte.

   Dermato-cosmeticele sunt ideale pentru tratarea principalelor afecțiuni cutanate ale momentului, responsabile in principal de aspectul îmbatranit al tenului. Practic, acestea sunt mai mult decat simple creme hidratante sau antirid.
   Așadar, aceste produse nu se adresează efectului, ci cauzei problemelor dermatologice. Medicii dermatologi recomandă acele cosmetice care nu au în compoziția lor substanțe care pot genera alergii - parfumuri, coloranti si conservanti.
   Ideale sunt cremele de curățare, care îndepărtează excesul de sebum si impuritățile, cu acțiune exfoliantă, care ajută la deblocarea porilor obturați șicel(uniformizee care matifiază tenul. Pe lângă aceste proprietăți de tratare, dermato-cosmeticele trebuie să stimuleze regenerarea celulară.

   Un amănunt de care nu prea ținem cont în alegerea produselor de îngrijire pentru ten este modalitatea de selecție. Îl alegem dintr-un supermarket sau dintr-un magazin destinat produselor cosmetice de larg consum, unde sunt expuse zeci de brand-uri, și îl luăm pe cel care l-am văzut, cel mai probabil, într-o reclamă TV. Aceste produse nu sunt destinate tratării cauzelor, ci doar mascării.

   Produsele dermato-cosmetice sunt fabricate în laboratoare dermatologice, testate în cadrul unor studii clinice și sunt comercializate doar în farmacii sau în spații comerciale de specialitate unde beneficiezi de asistență.

Diferența de preț dintre dermato-cosmetice și cosmeticele obișnuite este destul de mare, însă, pe termen lung, această diferență se va reflecta în aspectul și sănătatea tenului tău.

Dacă ți-a plăcut acest articol, împărtășește-l și cu prietenii tăi și vizitează-ne pe pagina de Facebook. 

DISTRIBUIE:

Lasa un comentariu

Comentariile vor fi publicate dupa aprobarea unui moderator