Demachierea și sănătatea pielii

Recent, am trecut printr-o perioadă mai aglomerată la job, cu multe proiecte și multă alergătură. Unde mai pui că la toate astea se adaugă și solicitările prietenilor de a ieși, părinții care au nevoie de ajutor și multe alte probleme mici, dar care se adună? Oboseala s-a tot adunat, încât la final de zi nu-mi doream decât să ma întind direct în pat, o pernă moale și serialul preferat. Fără să ma demachiez.

Ce se poate întâmpla rău dacă omiți să te demachiezi într-o seară? Nimc. Doar că aceste seri s-au tot repetat, iar tenul meu arăta mai obosit decât mă simțeam. Mi-am învățat lecția și aș vrea să o împărtășesc și cu voi, pentru că așa fac prietenii.

Ce se întâmplă dacă omiterea demachierii devine un obicei?

   Pielea este un organ foarte important și foarte activ în procesele metabolice organismului, dar și foarte sensibil. De cele mai multe ori ne precupă aspectul frumuseții, dar nu și al sănătății. Ei bine, aceste două elemente sunt perfect conectate. Pentru că dacă avem grija mai întâi de sănătatea pielii, vom avea parte și de frumusețe.

   Cine nu-și dorește un ten perfect curat, catifelat, fără puncte negre,coșuri și cu o culoare uniformă? Spre deosebire de apariția ridurilor care ține de procesul natural al îmbătrânirii, aspectul tenului constituie rezultatul rutinii noastre zilnice.
   Gândește-te la o cameră neaeristă, în care se adună constant mizerie și praf. Nu ai putea trăi acolo, pentru că te-ai sufoca. La final de zi, așa arată și tenul tău. Indiferent dacă folosești produse complexe de make-up sau doar o cremă și rimel, la final de zi e important să aerisești.

 

Ce se întâmplă cu tenul nostru în timpul zilei?

   Primul strat este aplicat dimineața: crema hidratantă și diferite straturi de make-up. Pe parcursul zilei intrăm în contact cu tot felul de factori poluanți sau bacterii și ne atingem față fără să ne spălămpe mâini. Procesele naturale ale pielii, la rândul lor, produc de secreție de sebum și de transpirație. Astfel, toate aceste elemente sunt absorbite, iar tenul se sufocă și porii se blochează . Apar punctele negre, coșurile, dermatitele. Sunt reacții naturale și fiziologice ale pielii.

Ce se întâmplă cu tenul nostru în timpul nopții?

   Pe timpul nopții, celulele obosite se regenerează iar vascularizarea se intensifică. Organismul își are propriul mecanism intern, pe care noi îl blocăm, sărind peste această etapă. Nu ar trebui să ne mirăm dacă a doua zi, în loc să avem o piele odihnită și radioasă, arătăm îmbătrânite și obosite, pentru că nu ne-am demachiat. Natura și-a spus cuvântul peste noapte

Rezultatele finale

   Echilibrul natural își are propriile reguli. Se știe că orice înseamnă exces dăunează, la fel ca în cazul mâncării de tip fast food, care, consumate regulat, îngrașă.
Faptul că uneori mergi la somn fără să te demachiezi, vor avea doar efecte vizibile a doua zi dar ușor de remediat. Dar dacă obiceiul ia locul excepției...așa cum spuneam, orice înseamnă exces, dăunează.

Ce înseamnă o demachiere eficientă?

   Pentru ca tot acest mozaic de elemente adunate pe ten să fie complet înlăturante, este foarte important să folosim produse speciale, care au puterea de a le elimina. Un simplu jet de apă călduță nu va face asta. Demachiantul trebuie ales în funcție de nevoile și specificul tenului. Astfel, pentru un ten sensibil nu folosi produse pe bază de alcool, iar pentru un ten gras, nu folosi produse pe bază de ulei. O formulă intermediară care rezolvă aceste mici dileme ar fi apa micelară. Spre deosebire de laptele demachiant, care de obicei are o structură cremoasă și necesită clătire, apa micelară are capacitatea de a absorbi direct impuritățile.
   

   Un alt sfat venit din partea medicilor dermatologi este să evităm folosirea săpunului de uz general în rutina de spălare a tenului. Pielea feței este mai subțire decât restul corpului și mult mai sensibilă. În plus, din cauza diferenței de PH, săpănul, fie el și lichid sau cremos, usucă stratul superior și crează disconfort. Adică „strânge” pielea.
  Rutina de curățare a tenului se finalizează cu un jet de apă călduță, urmat de o cremă de noapte, sau una cu efect regenerant, în funcțiile de tipul de ten.

Libertatea de a fi frumosă însemnă să ai grijă de tine și de sănatatea tenului tău.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l împărtășești și cu prietenii tăi. Fă-ne o vizită pe Facebook pentru mai multe sfaturi despre sănătate și frumusețe. 

DISTRIBUIE:

Lasa un comentariu

Comentariile vor fi publicate dupa aprobarea unui moderator