De ce sa investesti intr-un sampon profesional pentru parul tau?

Nu de puține ori te-ai pierdut printre rafturile supermarketurilor, încercând să alegi dintre zeci de șampoane cu etichetă colorată, care promit minuni. Și de tot atâtea ori ai fost dezamăgită de produsul care nu s-a ținut de promisiune.

Am adunat în acest articol câteva sfaturi de la experți, legate de achiziționarea unui produs de calitate și cum să-l recunoști, așa...ca de la prietenă la prietenă.

 

Reclamele sunt peste tot. În cine să ai încredere?

   Acasă, pe stradă sau la birou, chiar și la o cafea cu prietenii. Zilnic suntem asaltați de kilometri întregi de informații și de reclame. 

   Cum le filtrezi și cum știi în cine să mai ai încredere? Răspunsul e simplu. În profesioniști. Atunci când ți se sparge o țeavă în baie, când imprimanta nu mai funcționează sau când cineva drag se îmbolnăvește, apelăm la un expert, nu?

De ce n-ai face la fel și în cazul părului tău?

Bine, bine, dar cum deosebești un produs profesional de unul de uz comun și ce au acestea diferit între ele? 

   Pentru a putea răspunde la această întrebare, o mențiune se cere făcută. Înainte de a porni în căutarea șamponului perfect, trebuie să identifici problema. Asta înseamnă că se pornește de la o cauză pentru a identifica soluția. Aici intervine rolul unui produs profesional de îngrijire a părului. Tratează corespunzător un diagnostic pus corespunzător.

   Din nefericire, problemele nu sunt niciodată simple. Vin întotdeauna câte două sau...mai multe. Varietatea de situații nedorite, cu care ne confruntăm noi, femeile, atunci când vine vorba de părul nostru, este destul de mare. 

   Făcând un inventar minim, cele mai des întâlnite probleme ale părului sunt: deshidratare, degradare și vărfuri despicate, lipsa de sltrălucire și de vitalitate, culare ștearasă, păr indisciplinat, „rebel” și greu de aranjat.

   Să nu uităm de scalp, căci și acesta are pretențiile lui. Vorbim aici de excesul de sebum sau de descuamare, de mătreață, iritații, sensibilitate sau foliculi slăbiți care duc, în final, la căderea părului. 

   Acum că avem problema identificată, ce trebuie să știm despre un produs profesional de îngrijire a părului?

   De exemplu, un şampon de uz comun, din supermarket conţine, în medie, 15 chimicale. Unele dintre ele provoacă doar iritaţii uşoare ale pielii capului şi ale ochilor, dar altele pot afecta echilibrul hormonal al organismului. Cele mai periculoase substanțe pe care le găsim în majoritatea produselor pentru păr din supermarket sunt sulfații, parabenii și siliconul. Un produs profesional nu va conține aceste substanțe.

   Multe dintre ingredientele şampoanelor obişnuite de pe rafturile supermarketurilor fac mai mult rău decât bine scalpului şi firelor de păr. De altfel, principalul efect advers al şampoanelor uzuale este îndepărtarea uleiurilor protectoare de pe firele de păr. Dar în timp, unele dintre ele pot duce chiar la pierderea masivă a părului.

    

Un șampon profesional, însă, are o cantitate mai mare și mai concentrată de substanțe active, substanțe „specializate” strict pe specificul problemei depistate.  Produsele profesionale nu conțin sulfați, iar multe ingrediente sunt naturale sau organice, ceea ce le face mult mai sănătoase pentru îngrijirea părului. În aceeași măsură, aceste substanțe acționează în profunzime, nu doar la suprafață.

   De câte ori nu ai constatat că e prea târziu să mai faci ceva pentru a-ți învia părul și ai apelat direct la foarfecele magice ale frizerului? Un produs profesional, utilizat de la început, după ce problema a fost eliminată din foarfece, va preveni reapariția problemei. 

   Laboratoarele producătorilor de produse profesionale destinate îngrijirii părului vor folosi întotdeauna cele mai noi tehnologii, cele mai revolționare ingrediente și remedii, combinații și formule inovatoare. O parte din acești producători reinvestesc constant  în cercetare. 

    Trebuie să știi însă că nu există produs-minune, care să rezolve totul dintr-o singură utilizare. Asemeni unui tratament cu antibiotic într-o afecțiune severă, trebuie să te înarmezi cu răbdare și perseverență. De multe ori, cheia succesului stă într-o combinație de produse. 

   Calitate costă, însă, și de multe ori preferăm să investim mai puțin în aceste produse, aparent nesemnificative, în favoarea altora, poate mai urgente. 

   Deși în aparență par scumpe, costul lor este justificat de calitatea ingredientelor folosite și de tehnologia modernă folosită pentru a le obține. Gândește-te la gustul unei prăjituri făcute de un patiser expert, din ingrediente de înaltă calitate și proaspete. Compar-o acum cu o prăjitură comună, ambalată într-o caserolă de plastic, de pe raftul unui supermarket. Vreo diferență?  La fel se întâmplă și în cazul unui balsam de păr, de exemplu. 

De cele mai multe ori, produsele profesionale de îngrijire și tratare a părului nu se vor găsi direct în supermarket-uri ci în magazine speciale sau direct la distribuitorii autorizați care îți pot oferi consultanță înainte de achiziționare. Astfel, te asiguri că faci alegerea corectă. 

 Dacă ți-a plăcut acest articol și îl consideri folositor, împărtășește-l și cu prietenii tăi. 

 

Lasa un comentariu

Te rugam sa tii cont de faptul ca vom verifica toate comentariile inainte de a le face publice.