Cremă de zi sau cremă de noapte? Cum să folosim corect cremele pentru îngrijirea tenului.

Pielea are ritmul ei

   De mii de ani, omul şi-a organizat viaţa în funcție de succesiunea zi-noapte. Ziua pentru activitate, noaptea pentru somn. În jurul acestui ritm veghe-somn se organizează și ritmul biologic al organismului.
   Corpul își cunoaște nevoile și te avertizează atunci când are nevoie de odihnă pentru a se regenera și pentru a face față în continuare activităților obișnuite.
   Fie că ne dăm seama sau nu, după vârsta de 30 de ani, tenul va începe să-ți dea de înțeles că este afectat de o serie factorii care îl agresează cu regularitate: trecerea timpului, somnul insuficient, stresul, fumatul, dietele inadecvate, lipsa hidratării, factorii de mediu s.a.m.d.
   Astfel, încep să apară primele riduri, tenul își pierde treptat din fermitate și prospețime, devenind tern și obosit, apar cercuri negre sub ochi indifferent de orele de somn, regenerarea celulară devine mai lentă, producția de colagen se diminuează . Și vânătoarea pentru produsul-minune începe!
   Toate astea nu sunt altceva decât semne că tenul are nevoie de îngrijire adecvată. Pe timp de zi are nevoie de energie iar pe timp de noapte, celulele trebuie să se refacă.

Știai de ce este important să folosești o cremă de zi și una de noapte?

   Pielea are o funcționalitate diferită in funcție de ritmul impus de alternanța zi-noapte.
   Ziua, predomină funcția de protecție , prin urmare pielea va produce mai mult sebum. Noaptea, în schimb, se produce o creștere a volumului de apă pierdut la nivelul epidermei și se accelerează reînnoirea celulară.
   Produsele cosmetice aplicate pe piele trebuie să sprijine aceste procese și să satisfacă o serie de nevoi diferite. Astfel, ziua cremele aplicate vor avea ca principal rol protecția (împotriva radiațiilor, a poluării și chiar împotriva efectele produselor de machiaj) iar noaptea, rol de regenerare și de hidratare.

   Dacă folosești o cremă de zi atât ziua, cât și noaptea, aceasta va furniza tenului tău un anumit grad de hidratare, dar nu va oferi pielii varietatea de agenți de refacere de care are nevoie. Dacă folosești o cremă de noapte și seara și dimineața, vei avea pielea destul de grasă și nu vei fi protejată de efectul razelor ultraviolete. În concluzie, specialiștii ne sfătuiesc să alternăm cele două tipuri de cremă, pentru o îngrijire corectă a tenului.

Cum acționează acestea diferit?

   Cremele de zi includ în compoziția lor chimică ingredienți de hidratare, acid hialuronic, extrase de colagen și de elastină, dar și agenți de albire și factori de protecție solară. Cele care sunt orientate către energizarea tenului, vor conține și anti-oxidanți, vitamine și minerale precum fier, magneziu sau zinc. Energia pielii este rapid pierdută din cauza factorilor de stres, iar rezultatul este un ten obosit. Așa că, de multe ori aceste ingredient sunt de droit în crema ta de zi.
   Cu siguranță ai observant la cremele de zi că au o textură mai lejeră. Această caracteristică permite absorbția rapidă în piele și totodată favorizează aplicarea machiajului cu ușurință și menținerea sa pe o durată îndelungată.
   Deși există și unele creme de zi care au în compoziție agenți anti-îmbătrânire, cele mai multe sunt lipsite de astfel de agenți (de exemplu alfa-hidroxi acizi sau retinol). Motivul? Aceste substanțe tind să facă pielea mai sensibilă la acțiunea razelor solare.
   Așadar, sfatul specialiștilor este să alegi o cremă hidratantă pentru zi și o cremă cu agenți antiaging pentru noapte, care va întări bariera protectoare a pielii, prin regenerarea celulelor și producerea de noi celule sănătoase. Aplică o astfel de cremă dacă îți dorești să ai tenul tânăr pentru cât mai mult timp.
   Cremele de noapte cu efect ultra-hidratant au o structura mai uleioasă sau mai grasă, sunt mai emoliente, iar ingredientele active au un efect prelungit, care vor acționa mai în profunzime și pe o perioadă mai îndelungată. Acestea Sunt destinate in special tenurilor uscate si mature.


Cremele de zi și cele de noapte nu se exclud unele pe celelalte, ci din contră se completează. Cremele de noapte reprezintă un  ajutor suplimentar important pe care îl puteți oferi tenului vostru.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și prietenilor tăi. Nu uita să ne faci o vizită și pe pagina noastră de Facebook

Lasa un comentariu

Te rugam sa tii cont de faptul ca vom verifica toate comentariile inainte de a le face publice.